Imnul României va fi tipărit pe biletele şi invitaţiile de la evenimente


Legea care îi obligă pe organizatorii de evenimente să tipărească pe bilete Imnul Național al României, pentru ca toți participanții să îl intoneze corect, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. 

Imnul național va fi tipărit pe bilete, tichete, invitații sau pe legitimațiile care permit accesul la evenimentele unde intonarea acestuia este obligatorie. Asta după ce o lege în acest sens a fost promulgată pe președintele Klaus Iohannis.

Concret, pentru a se asigura că persoanele care participă la evenimentele la care se intonează imnul de stat nu greșesc versurile, organizatorii acestor evenimente sunt obligați să tipărească cele patru strofe ce constituie, potrivit anexei nr. 3 la Legea nr. 75/1994, varianta prescurtată a imnului național, dar și partitura imnului pe biletele/tichetele de intrare ori pe legitimațiile de acces/invitațiile la aceste evenimente sau să le atașeze acestora în format tipărit.

Această obligație se aplică inclusiv în cazul competițiilor sportive organizate pe stadioane sau în săli. Iar acolo unde acest lucru nu este posibil, textul și partitura vor fi redate pe ecrane instalate în acest scop.

În cazul în care nu respectă noua obligație, organizatorii unui astfel de eveniment riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Imnul Național al României este Deșteaptă-te române, potrivit Legii 75/1994. Acesta se intonează vocal și instrumental numai în limba română, așa cum este versiunea din legea menționată. Andrei Mureșanu (1816-1863) este cel care a scris versurile, iar muzica a fost compusă de Anton Pann (1796-1854).

 

Foto: anonimus.ro

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.