Medalii pentru judoul făgărășean


La sfărșitul săptămânii trecute a avut loc, la Sibiu, Cupa Temerarul. La acest turneu internațional au participat peste 700 de sportivi din opt țări: Bulgaria, Grecia, Bosnia, Austria, Ungaria, Ucraina, Moldova și România.

Întrecerea s-a desfășurat atât la masculin, cât si la feminin, iar la final câștigătorii au fost recompensați cu diplome, cupe și medalii.

La turneul internațional de la Sibiu au participat sportivii de la Under 14, Under 16 și Under 18, întrecerea desfășurându-se pe cinci spații de luptă. Făgărașul a fost reprezentat la acest turneu de 3 sportivi legitimați la Clubul Sportiv Municipal Făgăraș: Andrei Trâmbițas la categoria 66 Kg, Under 18; Ahmet Hacibectasoglu la categoria 90 Kg, Under 18 și Matei Bacrău la categoria +90 kg, Under 18.

La finalul întrecerii, judokanii făgărășeni, antrenati de Ioan Vichente Dragoș, au reușit să cucerească două medalii. Matei Bacrău a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, după ce a câștigat toate cele patru meciuri pe care le-a disputat la categoria sa de vârstă și greutate.

Ahmet Hacibectasoglu a câștigat medalia de argint, după ce a câștigat patru meciuri, pierzând în finala categoriei cu un sportiv originar din Republica Moldova.

Andrei Trâmbițas nu a reușit să urce pe podium, clasându-se la final pe locul 7 din 22 de participanti.

,,Am participat la acest turneu internațional, unde nivelul a fost foarte ridicat. Am făcut deplasarea cu trei sportivi legitimați la CSM Făgăraș, iar la final am obținut un bilanț pozitiv: două medalii ( una de aur și una de argint) și un loc șapte. Andrei a reușit să câștige primele două meciuri prin Ippon, după care a pierdut în cap de serie în fața unui sportiv din Ucraina, care, în final, a obținut aurul categoriei. În ultimul meci a pierdut greu cu un sportiv din Pitești, clasându-se în afara podiumului. Ahmet s-a luptat foarte bine și a câștigat primele patru meciuri într-o manieră autoritată, reușind să se califice în finala categoriei, acolo unde a pierdut în fața unui sportiv foarte valoros din Bosnia. Matei Bacrău a adus Făgărașului singura medalie de aur de la acest turneu, după ce a câștigat toate cele patru meciuri pe care le-a disputat la Sibiu. În finală s-a impus în fața unui sportiv din Grecia. Nivelul a fost foarte ridicat, la Sibiu participând judokani foarte bine pregătiți, atât din punct de vedere fizic, cât și tehnico-tactic. Ne pregătim în continuare la fel de serios, deoarece în luna octombrie vom participa la Cupa Vlăhița, întrecere rezervată copiilor și cadeților”, a declarat antrenorul de judo al Clubului Sportiv Municipal, Ioan Vichente Dragoș.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.