Oamenii de la Demgy. În marea familie de la fabrică au loc și familiile de acasă


Angajatul lunii iunie în compania făgărășeană Demgy a fost Georgiana Ciuta, o tânără care va împlini în curând 33 de ani și care, ca efect al titlului dobândit, se bucură și de recunoașterea comunității, nu numai a colegilor, prin intermediul acestui material.

Georgiana este un exemplu de statornicie profesională pentru că a lucrat în aceeași fabrică în mod continuu încă de la terminarea studiilor.

,,După ce am terminat școala profesională de la Liceul ,,Dr. Ioan Șenchea” , m-am angajat ca operator la Demgy. Asta se întâmpla în anul 2010. Un an întreg am fost operator în Departamentul Injecție, după care în următorii 8 ani am fost șefă de tură. Apoi am urcat pe postul de responsabil consumuri materie primă, unde sunt și astăzi, după o întrerupere de doi ani, cât am stat în concediul de creștere a copilului”, a explicat Georgiana.

Aceasta își desfășoară activitatea la Departamentul Injecție, unde are următoarele atribuții: gestionează consumurile lunare conform pieselor produse, face planificarea la matrițerie și, atunci cand este nevoie, înlocuiește șefele de schimb.

,,La un anumit număr de piese injectate, fiecare matriță este programată pentru mentenanţă. Noi lucrăm cu un număr important de matriţe care creşte în permanenţă, pe masură ce intră noi proiecte în producţia serie. Ele intră la mentenanţă în atelierul specific, după care se întorc în producţie. Eu mă ocup de planificarea lor, în aşa fel încât să se respecte regulile pentru declanşarea mentenanţei”, a explicat tânăra.

Georgiana este mama unui băiețel de 3 ani, care merge la grădiniță încă de când avea puțin peste 2 ani. În felul acesta, proaspăta mămică a reușit să revină la locul de muncă, după perioada maternității, mai ales că și soțul ei este în câmpul muncii, fiind angajat în industria metalurgică.

În marea familie de la Demgy au loc și famillile de acasă. Dacă ați urmărit șirul poveștilor angajaților lunii din această campanie, ați observat că se întâlnesc cazuri de colegi care sunt soț – soție, mamă – fiică etc. O situație asemănătoare este și în cazul Georgianei. ,,În departamentul în care eu lucrez am o șefă care este chiar cumnata mea. Andrada este sora soțului meu. Suntem familie și acasă, suntem familie și aici și ne înțelegem bine”, mărturisește ea.

La Demgy toată lumea are concediu (și) vara, ca să se bucure de perioada estivală și de vacanța copiilor. Pentru a putea fi realizabil acest lucru, în fiecare an în luna august activitatea în fabrică este oprită total timp de două-trei săptămâni. Georgiana și familia ei așteaptă acest moment pentru care anul acesta și-au făcut planuri din timp: vor merge la mare în Bulgaria.

,,Faptul că am venit aici să mă angajez pentru prima oară după școală a fost o decizie luată cu înțelepciune. Poate că atunci nu mi-am dat seama de asta, dar în timp s-a dovedit a fi unul dintre cele mai constante lucruri din viața mea. Un loc de muncă statornic atâția ani nu se găsește ușor la Făgăraș. Iar la asta se mai adaugă și frumoasa echipă cu care lucrez”, este de părere Georgiana Ciuta.

(Cristina Cornilă)

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.