Prima zi de grevă generală în școli. La Făgăraș, unii copii sunt la școală, alții acasă


150.000 de cadre didactice din țară au intrat, de astăzi, în grevă pe termen nelimitat.

De azi, 22 mai, angajaţii din Educaţie sunt în grevă pe termen nelimitat, anunţă sindicaliştii. Însă nu toţi profesorii participă la acţiune, la Făgăraș. Părinții au fost anunțați pe grupurile de whapat sâmbătă sau duminică să își ducă sau nu copiii la școală. Unii părinți au fost anunțați că începe greva, dar că există permanență și că sunt și profesori care nu sunt în grevă.
De exemplu, la Școala Gimnazială Ovid Densușianu toți elevii sunt la ore. ,,Niciun cadru didactic nu este în grevă, așadar toți elevii sunt la școală”, a declarat dierctorul Școlii Gimnaziale Ovid Densușianu, prof Iuliana Aldea.

La Colegiul Național ,,Radu Negru”, 92,23% dintre cadrele didactice, personal auxiliar, nedidactic, este în grevă. ,,Avem, pe școală, un procent de 92,23% cadre didactice care participă la grevă. Noi nu am spus elevilor nici să stea acasă, nici să vină la școală. Doar că sunt foarte puțini dintre colegii noștri care fac ore”, a declarat directorul Colegiului Național ,,Radu Negru”, prof. Maria Racu.

La Colegiul Național ,,Doamna Stanca”, cei mai mulți dintre profesori sunt în grevă. Însă, elevii care au venit la școală sunt supravegheați.

La Liceul Tehnologic ,,Dr Ioan Șenchea” câțiva profesori sunt în grevă. ,,Noi avem Săptămâna Verde. Elevii sunt în practică, iar o clasă a XI-a seral are activități specifice adaptate acestei săptămâni. Restul profesorilor sunt la program normal”, a declarat prof. Laura Pop, directorul Liceului.

La Liceul Teologic ,,Sf Constantin Brâncoveanu”, la fel, unii elevi sunt la școală, alții acasă. ,,Avem profesori care sunt în grevă generală. De exemplu, elevii de liceu nu sunt la școală. Avem prezenți, la grădinița Mateiaș Brâncoveanu, grupa mare și câțiva copilași de la grupa mică”, a declarat directorul Liceului Teologic, prof. Cosmin Moldovan.

La Liceul ,,Aurel Vijoli” elevii care sunt la școală sunt cei din învățământul primar, a spus directorul adjunct al Liceului ,,Aurel Vijoli”, prof. Andreea Suciu.

Nu e clar dacă și în zilele următoare va fi grevă.

(Alina ROMAN)Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.