Ultima zi pentru depunerea proiectelor la bugetarea participativă


Astăzi este ultima zi în care mai pot fi înscrise proiecte în cadrul ediției de anul acesta a bugetării participative, pe site-ul https://bp.primaria-fagaras.ro/
Propunerile vor fi analizate de comisia de evaluare în perioada 7 iunie – 14 iulie. Proiectele eligibile vor fi apoi supuse la vot în perioada 15 iulie – 16 august, urmând să fie implementate de către administrația locală după afișarea rezultatelor, pe 2 septembrie.
Anul acesta este al patrulea în care se derulează la Făgăraș bugetarea participativă.

Bugetarea participativă își propune implicarea cetățenilor Municipiului Făgăraș într-un proces democratic, deschis, incluziv, transparent de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local.

Procesul presupune asumarea de către cetățeni a unui rol de participant activ în definirea și abordarea problemelor comunității din care fac parte.

Prin intermediul acestui instrument, cetățenii Municipiului Făgăraș identifică micile probleme ale comunității și propun soluții de rezolvare sub formă de proiecte. Aceste proiecte propuse vor fi evaluate de către o comisie special desemnată în acest sens, iar după validare vor fi supuse votului cetățenilor. Proiectele care vor întruni cel mai mare număr de voturi vor fi implementate de către Primăria Municipiului Făgăraș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.