Un dascăl din Țara Făgărașului, printre cei 20 de finaliști ai Ligii Profesorilor Excepționali. Îl puteți vota până pe 18 iulie


Un profesor din Țara Făgărașului se află printre cei 20 de dascăli excepționali din România pe care îi scoate în evidență anul acesta Fundația Dan Voiculescu.

În fiecare an acest ONG derulează un proiect prin care sunt votați cei mai buni dascăli din țară. Inițial competiția începe prin înscrierea pe o platformă a cadrelor didactice, din care sunt selectate doar 20. Printre cei 20 de dascăli rămași în concurs se numără și profesorul Nelu Avram de la Școala din Recea.

,,După selecția dosarelor este o perioadă de aproximativ o lună în care dascălii pot fi votați pe site-ul fundației. Anul acesta votul se încheie pe data de 18 iulie. După perioada de vot se orgenizează o gală la București, iar acolo suntem chemați cu toții”, a declarat Nelu Avram.

Proiectul derulat anual de Fundația Dan Voiculescu poartă numele de „Liga Profesorilor Excepționali”.

Nelu Avram este directorul Școlii „General Ioan Boeriu” din comuna Recea. Acesta este profesor de educație fizică și sport, cu o vechime în învățământ de 24 de ani.

Profesorul a transformat orele de sport în experiențe captivante și motivante pentru elevi. Dorința elevilor de a participa a fost atât de mare, încât a extins activitățile cu antrenamente suplimentare în fiecare vineri. A demonstrat că și elevii din mediul rural, unde situația financiară este adesea dificilă, pot excela, insuflându-le pasiune, curaj și încredere. Profesorul este mândru de multiplele participări și premii obținute de elevii lui la concursuri și olimpiade școlare, precum și de rezultatele remarcabile la „NextStar” și „Românii au Talent”.

De asemenea, elevii săi promovează și cunosc jocul de oină, sportul național al României.

Este inițiatorul concursului sportiv „Crosul Memorial Ion Gavrilă Ogoranu”, ajuns la a XIII-a ediție. Evenimentul este inclus în Calendarul Activităților Extrașcolare la nivel național și interjudețean.

În momentul publicării acestui articol, profesorul din Țara Făgărașului se afla pe locul III în clasament. Acesta poate urca sau se poate menține pe podium dacă este votat, așa încât puteți face acest lucru AICI (click). Pentru vot este necesară doar introducerea unei adrese de e-mail.

Premiul I în concurs va fi recompensat cu suma de 30.000 de lei, ocupantul locului II va primi 20.000 de lei, iar pentru locul III se acordă 10.000 de lei.

 

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.