Copiii din Recea care au câștigat finala ,,Next Star” vor fi premiați de Primăria comunei


 

Judele Anastasia, Cristea Ana, Cristea Alexandru, Cristea Adelina, Cristea Carmen, Comaniciu Marian, Halmaghi Claudiu, Lăscuț Robert, Filip Antonia, Rohat Maria Ioana, Popa Anton, Tănase Andrei, Răsvan Adrian, Milea Georgiana sunt toţi elevi ai Şcolii Gimnaziale din Recea.

Ei sunt de vârste diferite, de la clasa a III-a şi până în clasa a VIII-a.

Îi cunoaște o țară întreagă, pentru că în urmă cu câteva zile au devenit câștigătorii emisiunii ,,Next Star”, realizată de Antena 1.

Ca răsplată pentru munca depusă, vor fi premiați de autoritățile locale.

Consilierii locali din comuna Recea au votat în unanimitate recompensarea acestor copii. Consilierii au alocat suma de 8.000 de lei, care se va distribui astfel: câte 500 de lei pentru fiecare elev și 1.000 de lei pentru profesorul lor, Nelu Avram.

Cum au aflat că sunt câștigătorii concursului

,,Filmările pentru emisiune le-am terminat la finalul lunii martie. La momentul respectiv știam că am rămas 7 competitori în marea finală. Nu știam că noi suntem câștigătorii. Producătorii emisiunii au filmat încă de atunci 7 scene, cu ipostaza victoriei, cu toți cei 7 competitori rămași în concurs. În weekendu-ul care a trecut s-a difuzat marea finală, moment în care a contat votul publicului la desemnarea câștigătorului. Votul publicului a fost real, a fost în direct. De la START VOT și până la STOP VOT, tot ceea ce s-a votat a fost live. După oprirea votului a fost difuzată publicitate. În acest timp, s-a anunțat câștigătorul în culise, iar cei de la Antena 1 au pregătit video-ul în care noi eram victorioși. Deci, și noi, la fel ca toată lumea, am aflat că am câștigat numai când s-a difuzat marea finală. Vă spun sincer că înainte de acest moment începusem să îi pregătesc pe copii, să le spun că important este că am participat, chiar dacă nu am obținut victoria, pentru că nu eram sigur că noi vom fi câștigătorii. Noi ne-am adunat cu toții în seara marii finale în căminul din Recea și am urmărit-o de acolo. Am început să facem un live și să îl transmitem pe internet cu starea noastră, fiind pregătiți să îl felicităm pe cel care va fi desemnat câștigător. Când colo, noi eram aceia”, a povestit prof. Nelu Avram.

Marele premiu al concursului este suma de 20.000 de euro, sumă din care se va retrage mai întâi impozitul.

După victorie, copiii au fost felicitați de toată lumea, de la autoritățile locale și până la firmele care activează în Țara Făăgrașului.

De exemplu, societatea Normania SRL a postat pe o rețea de socializare următorul mesaj: ,,NORMANDIA dorește să felicite echipa ȘCOLII RECEA pentru marele trofeu obținut la #NextStar, ediția a X-a, difuzată de #Antena1. Le mulțumim copiilor pentru spectacolul inedit pe care ni l-au oferit. Domnului profesor, Avram Nelu, îi transmitem admirația noastră. Normandia SRL susține Școala Recea din județul Brașov”.

Încet și cu multă muncă, micii acrobați au devenit vedete.

,,Compania Normandia, specializată în robotică, a venit acum doi ani în zona Berivoi. De atunci ne-a fost un ajutor de nădejde. În urmă cu doi ani, când am organizat a 9-a ediție a crosului ,,Ion Gavrilă Ogoranu”, compania s-a numărat printre sponsorii evenimentului, la fel ca și la ediția de anul acesta. Pentru copiii de la Școala Recea, firma a adus anul trecut niște saltele grozare din Franța, cu care am dotat sala de sport”, a explicat prof. Avram.

Profesorul Nelu Avram îşi dedică elevilor, din toate ciclurile de învăţământ care îi trec prin mână, cea mai mare parte a timpului său. Am scris atâtea articole despre activităţile pe care le-a organizat cu copiii, încât nu le mai pot ţine numărul. În 2019, mai mulţi elevi antrenaţi de prof. Avram au participat la emisiunea ,,Românii au talent”, de la Pro Tv, cu un program de 4 minute, pe monociclu, în care au prezentat un fragment din viaţa egiptenilor.  În acelaşi an, tot micuţii de la Recea şi tot graţie dascălului au fost protagoniştii clipului pe care l-a realizat Federaţia Română de Oină despre acest sport. În fiecare an dascălul merge în tabere şcolare cu copiii şi organizează un cros deja devenit celebru la Recea, dedicat memoriei luptătorului anticomunist Ion Gavrilă Ogoranu

(Cristina Cornilă)

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.