Pentru că avem multe de spus!

.

Vai de noi! Revine taxa auto!


  • Ar urma să fie între 50 și 3000 de euro, în funcție de norma de poluare

Taxa auto revine, cel mai probabil de la începutul verii. Jurnaliştii de la TVR susţin că este vorba de o taxă care va fi plătită o singură dată, la prima înmatriculare a maşinii. Această formulă ar urma să fie aplicată timp de trei ani după care va fi înlocuită cu un impozit progresiv plătit de toţi şoferii, după model german.taxa auto

Mașinile vor fi taxate pentru poluare între 50 de euro și 2.500 – 3.000 de euro. Pentru calcul va conta coeficientul de poluare și emisiile de dioxid de carbon.

Aceasta este varianta de lucru în acest moment, potrivit unor surse oficiale. Noua taxă se va aplica cel mai devreme la începutul verii.

Peste 630.000 de mașini vechi au fost înmatriculate în România, anul trecut. Fenomenul ia amploare și în 2018.

În multe județe, o programare la Registrul Auto Român se obține acum cel mai devreme pentru luna mai. Peste 120.000 de mașini au fost omologate deja de la începutul anului. Cu peste 20.000 mai mult decât în perioada similară a lui 2017.

Aceleaşi surse au susţinut pentru TVR că noua taxa de primă înmatriculare se va aplica timp de trei ani. Va fi înlocuită apoi de un impozit progresiv, plătit de toţi proprietarii de maşini în functie de cât de mult poluează autoturismele lor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *