Pentru că avem multe de spus!

.

some text

VIDEO|Supermarket de cartier: mica afacere a unor făgărășeni reîntorși din străinătate


  • Un nou supermarket și-a deschis porțile  în Făgăraș, pe strada Narciselor. Noul magazin deservește tot cartierul, iar oferta este generoasă. Cei care s-au gândit la această mică afacere este familia Merticaru. Iar totul a fost posibil datorită programului „Diaspora Start – Up“, partener fiind și Primăria Făgăraș.

Magazinul de pe strada Narciselor este a patra afacere deschisă prin programul Diaspora Start – Up, program la care partener este și Primăria Făgăraș. De această dată, o familie de făgărășeni, plecată de peste 18 ani în Italia, s-a gândity să deschidă un magazin alimentar de cartier, în zona Narciselor.

După 18 ani petrecuți în Italia, ne-am gândit că este timpul să ne reîntoarcem acasă. Mai ales după venirea copiilor noștri ne-am gândit să clădim și un viitor acasă la noi, așa că ne-am gândit la o mică afacere, odată cu contruirea casei de pe strada Narciselor. Așa că am venit acasă, la Făgăraș, iar la îndemul unui prieten ne-am îndreptat spre Primăria Făgăraș. Aici am găsit oameni minunați, care ne-au ajutat să începem acest proiect. Astfel am reușit să punem pe picioare mica noastră afacere. Este prima noastră afacere și sper să fie prosperă. Copiii au început școala în Italia, însă tot timpul ne-am gândit să ne întoarcem la noi, în Făgăraș“, ne-a povestit Iuliana Merticaru, proprietara supermarketului de pe strada Narciselor.

Noul supermarket își întâmpină clienții cu produse de toate felurile, multe bio, de la carne, la mezeluri, fructe și legume. Magazinul este al patrulea deschis la Făgăraș prin programul Diaspora Start Up.

„Încă un proiect de succes a fost deschis astăzi. Deja v-am obișnuit cu proiecte frumoase, dezvoltate de făgărășeni, care au fost plecați în Diaspora și se întorc acasă cu experiență și cu speranța de a dezvolta afaceri prospere. Aici avem un supermarket generos pentru oamenii din zonă, care sunt destul de departe de centrul orașului. Cred că va fi de folos, de ajutor pentru toată lumea, iar ei, sunt convinsă că își vor dezvolta o afacere de succes. Prin acest proiect au fost create trei locuri de muncă, ceea ce nu este de neglijat“, ne-a declarat Elena Nemeș, coordonator al programului Diaspora Start Up.

Diversitatea proiectelor din acest program, gândite de făgărășenii din Diaspora, este evidentă. De la un centru de înfrumusețare, la o fabrică de lactate, până la supermarket. Iar săptămâna viitoare alte două afaceri își vor deschide porțile.

„Săptămâna viitoare vom deschide un magazin unic în România, cu produse care se adresează industriei medicale. Fac proteze și echipamente pentru ortopedie. Un asemenea magazin nu mai este în România, toate echipamentele sunt personalizate. Doamna care va deschide această afacere a lucrat în domeniu și vine cu idei deosebite. Tot săptămâna viitoare vom lansa o nouă afacere, este vorba despre un buldoescavator, pentru lucrări de construcții. În total avem 8 proiecte aprobate și implementate la nivel de Făgăraș. Inițial am avut 9 afaceri, din păcate cineva s-a retras, însă într-un timp total nepotrivit, după ce Ministerul Fondurilor Europene a închis posibilitatea de a selecta un alt beneficiar“, ne-a mai spus Elena Nemeș.

Aproape toate proiectele implementate la nivel de Făgăraș au avut la dispoziție suma maximă – în jur de 38.000 de euro. O veste bună, totuși. Făgărășenii plecați în străinătate, care doresc să își deschidă o afacere în orașul lor natal mai au șanse ca pe viitor să se mai lanseze un asemenea program la nivel național.

Alte trei afaceri deschise de făgărășeni din Diaspora s-au deschis în oraș. este vorba despre un centru de înfrumusețare – Detalii AICI, o rulotă lângă Piața Agroalimentară – Detalii AICI și o fabrică de lactate pe strada Libertății – Detalii AICI.

(Alina ROMAN)One thought on “VIDEO|Supermarket de cartier: mica afacere a unor făgărășeni reîntorși din străinătate

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.