FOTO| Făgărășeanul Laurențiu Mardan, pe podium la Campionatul Național de Karting de la Prejmer, etapa a V-a


  • În acest sfârșit de săptămână, la Prejmer a avut loc etapa a V-a din cadrul Campionatului Național de Karting, iar printre participanți s-a numărat și făgărășeanul Laurențiu Mardan. Acesta este stabilit de mulți ani în America și face parte din echipa de karting a USA.

Laurențiu Mardan

Făgărășeanul Lurențiu Mardan este stabilit de mulți ani în America, iar din 2018 face parte din lotul național de karting. A iubit acest sport de mic copil, iar în Statele Unite a avut șansa să participe la foarte multe concursuri de acest gen, de unde a și obținut rezultate impresionante. De câteva săptămâni a venit în Făgăraș în vacanță, însă, la invitația organizatorilor de la Prejmer, nu a stat pe gânduri și s-a înscris la competiție, ce a avut loc între 16 – 18 iulie. A reușit și aici să obțină primul loc la Senior Rok Masters și locul IV la Senior Rok.

,,Partenerii mei de la Tecno Kart Racing din Italia m-au ajutat să stau în formă și în vacanță și mi-au trimis un Kart în România, să pot răspunde invitației organizatorilor Romanian Karting Masters. Între 16-18 iulie a avut loc Etapa a V-a pe Circuitul din Prejmer, un circuit foarte tehnic și solicitant fizic. După două zile de antrenamente libere, au urmat alte două de concurs, unde am avut un ritm foarte bun și am obtinut Locul I la Senior Rok Masters și Locul IV  la Senior Rok. Mulțumesc pe această cale mecanicului și bunului meu prieten Alin Clont, îi mulțumesc lui Eduard Zamfirache de la Delta Racing pentru găzduire și asistență. De asemenea, mulțumiri lui Costi, Zoly și Crocco de la Real Racing pentru motorizare și echipei Tecno Kart Racing pentru echipament. Și mulțumesc familiei Pârvulescu pentru ospitalitate. Iar pentru Mario – un coechipier de nota 10! Full gas, Mario!”, a declarat Laurențiu Mardan.

Laurențiu a făcut parte din echipa de karting a Clubului Elevilor din Făgăraș și, alături de colegi, a participat la numeroase concursuri naționale, alături de primul său antrenor, regretatul prof. Ioan Vintilă. Apogeul l-a cunoscut tot la Clubul Elevilor din Făgăraș, acolo unde Laurențiu a câștigat numeroase premii la concursurile naționale de karting alături de antrenorul său, ing. Alin Postescu, stabilit și el de mulți ani în Statele Unite. În 2018 a intrat în lotul național de karting al Statelor Unite și, în același an, a participat la Campionatul Mondial IAME International Final Le Mans, unde s-a numărat printre finaliști. Ultima ,,ispravă” a lui Laurențiu a fost în aprilie 2021, atunci când a participat la Campionatul Național al SUA și a reușit să obțină lolcul al IV-lea.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.