Spitalul din Victoria are trei medici noi: epidemiolog, de medicină de laborator şi balneolog


Unul dintre cele mai recente spitale înfiinţate în România face angajări pe bandă rulantă. Spitalul Orăşenesc de la Victoria are de acum încă trei doctori noi.

Ca medic specialist medicină de laborator a fost angajat dr. Ganea Claudia Mihaela. Medic specialist recuperare, medicină fizică şi balneologie a fost angajat dr. Avrigeanu Simona Andreea, iar noul medic epidemiolog angajat este dr. Jipa Alexandru Ioan. Toţi cei trei doctori au trecut prin concursuri de angajare înainte de a profesa în unitatea medicală. Anunţul a fost făcut de primarul Camelia Bertea, care a mai arătat că în continuare Spitalul Orăşenesc Victoria derulează concursuri pentru ocuparea posturilor şi în desfăşurare este acum concursul pentru postul de medic obstetrică-ginecologie, unde deja sunt candidaţi înscrişi.

Pentru a veni în ajutorul medicilor care vor să se stabilizeze profesional la Victoria, autoritatea locală a accesat şi un alt proiect prin care vrea să construiască locuinţe de serviciu pentru aceştia. Este tot finanţat prin PNRR şi prevede construirea a două blocuri de apartamente pentru tineri şi specialişti în sănătate şi învăţământ. Vor fi două clădiri cu parter, etaj și mansardă, fiecare clădire având câte 6 locuinţe. Dorinţa mea este să le fie aprobate gratuit cazările prin hotărâre de Consiliu Local.

Între timp, un alt proiect al Primăriei dă roade. ,,Unul dintre cele mai dragi proiecte mie este şi unul dintre primele depuse în timpul mandatului pentru a obţine finanţare, respectiv dotarea ambulatoriului spitalului. De altfel, tot ce este legat de spital este de o importanţă maximă pentru comunitate şi administraţie. 2,6 milioane de euro este valoarea proiectului finanţat prin PNRR pentru acest segment al spitalului, bani destinaţi amenajării şi dotării cu echipamente tehnice medicale. Vreau să împărtăşesc cu voi vestea bună a zilei: au început să fie aduse primele loturi cu aparatură. Lista cu echipamente este una lungă, dar vă pot aminti de computerul tomograf, de aparatul de monitorizare EKG şi TA ambulatorie, de trusa de resuscitare, aspiratorul chirurgical, ecograful pentru examinări generale, monitorul pentru funcții vitale, defibrilator şi multe altele”, a explicat primarul Camelia Bertea.

 

 

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.